شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ – Saturday 18 January 2025

ساعت: ۱۱:۲۵

احتمال پاسخ اسرائیل صادرات نفت ایران را کاهش داده است

تهران با توجه به احتمال پاسخ اسرائیل به حملات موشکی ایران، تدبیری احتیاطی اتخاذ کرده و از جمله صادرات نفت خود را کاهش داده است. نفتکش ها از بارگیری در جزیره خارک دست کشیده و اسکله های این جزیره را ترک کرده اند.

به گزارش “راهبرد انرژی“، دومین موج حمله موشکی ایران به اسرائیل در روز اول اکتبر، تغییرات مهمی در بازار جهانی نفت به دنبال داشت. قیمت نفت به بالاترین نرخ هفتگی خود در دو سال اخیر رسید به طوری که در نخستین هفته بعد از حملات موشکی ایران، میانگین بهای هربشکه نفت برنت با 8 درصد افزایش به 78 دلار و 5 سنت رسید. همچنین احتمال تکرار حملات موشکی مشخصا اگر اسرائیل به حمله ایران پاسخ دهد، بر عملکرد بازار نفت تاثیر گذاشت.

گمانه زنیهای متعددی درباره اهدافی در ایران که ممکن است اسرائیل به آنها حمله کند صورت گرفته است از جمله: تاسیسات هسته ای، تاسیسات نفتی یا اهداف نظامی متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ولی در عین حال ملاحظاتی درباره چنین حملاتی مطرح شده است. حمله به تاسیسات هسته ای ایران به علت ملاحظات واشنگتن، بعید دانسته شده است تا آمریکا مجبور نشود در کنار اسرائیل وارد جنگ شود. همچنین آمریکا درباره حمله به تاسیسات نفتی ایران ملاحظاتی دارد چرا که موجب افزایش قیمت نفت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می شود و ممکن است بر شانس کامالا هریس نامزد ریاست جمهوری از حزب دموکرات برای پیروز شدن در انتخابات تاثیر منفی بگذارد.

بازارهای نفت با گذشت یک سال از آغاز جنگ غزه تحت تاثیر تحولات منطقه قرار نگرفته بود به استثاء تاثیر مقطعی حمله موشکی حوثی ها به نفتکش ها در جنوب دریای سرخ. اما اکنون بازارها به سرعت و با نگرانی واکنش نشان می دهند.

طبق گزارش نشریه “بلاتس اویل گرام”، تهران با توجه به احتمال پاسخ اسرائیل به حملات موشکی ایران، تدبیری احتیاطی اتخاذ کرده و از جمله صادرات نفت خود را کاهش داده است. نفتکش ها از بارگیری در جزیره خارک دست کشیده و اسکله های این جزیره را ترک کرده اند. همچنین شرکت های جهانی نفت، اعزام نفتکش های خود به بنادر ایران را به تعویق انداخته اند. شرکت ملی نفتکش ایران نیز نفتکش های خود را از بیم حمله اسرائیل، از بنادر دور کرده است. طبق گزارش این نشریه، مقامات ایرانی عملا از 29 سپتامبر کاهش صادرات نفت خود را به علت خطرات ژئواستراتژیک، آغاز کردند. پیش از این حوادث، هر هفته بین 7 تا 10 نفتکش در اسکله های نفتی ایران بارگیری می کردند.

اکنون این پرسش مطرح است که تا چه زمانی ایران می تواند به حملات موشکی در پاسخ به اقدامات اسرائیل ادامه دهد به خصوص که دو مرحله حملات موشکی ایران خسارات اندکی به دنبال داشته است؟ همچنین تا چه زمانی راستگرایان تندرو اسرائیلی به رهبری بنیامین نتانیاهو و با همکاری آمریکا به کشتار فلسطینی ها و لبنانی ها ادامه خواهند داد؟

در چنین شرایطی مقامات ایرانی تهدید کرده اند در صورتی که اسرائیل تاسیسات انرژی ایران را هدف قرار دهد، آنها هم تاسیسات انرژی اسرائیل را هدف قرار خواهند داد. برخی افسران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از موشکباران همه تاسیسات انرژی اسرائیل از جمله نیروگاه های برق، پالایشگاه های نفت و میادین گاز سخن گفته اند.

منبع: https://aawsat.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی